Friday, April 23, 2010

~saya suka mereka~


saya sangat suka menonton cerita adamaya ...terutamanya gambar2 diatas..comel kan mereka

Thursday, April 22, 2010

perasaan apakah ini.....?????

sudah lama rasanya aku tdk mengupdate ape2 dlm blog ku ini....tiba2 rindu pulak dengan page ini....rasa mahu kembali menulis....kalau benda yg aku tulis ni x best pun...korang jgn kesah...sebab aku pun x kesah kamu2 semua suka atau tak :P

Thursday, August 27, 2009

janganlah mempersendakan Perintah Allah s.w.t

sejak akhir2 ni isu penangguhan hukuman sebat keatas kartika sangat meluas...
berbagai2 saranan dan pendapat telah dikeluarkan oleh pihak2 tertentu..
apa yang saya nak cuba sampaikan ini adalah hanya semata2 pandangan peribadi shaja dan bukanlah berniat utk menghasut sesiapa.

pada pendapat sayalah..sejak isu kartika ini hangat diperkatakan dan beberapa kenyataan dari bekas perdana menteri, setelah membacanya...saya mendapati seperti bekas PM kita itu seperti mahu menolak akan hukum hudud..saya penah terbaca ttg petikan2 bekas PM kita yang sebelum ini seperti tidak setuju akan perlaksanaan hukum hudud..

pada pandangan saya sebagai orang yang cetek ilmu agamanya pun dapat merasa yang kenyataan2 yang dikeluarkan oleh bekas PM seperti prejudis terhadap hukum Allah..seperti kurang ilmu agamanya...
sesungguhnya setiap hadis dan suruhan Allah s.w.t perlulah ditafsirkan secara mendalam (tersirat) dan bukan secara tersurat sahaja. cara hidup islam hendaklah secara menyeluruh jiwa dan raga, bukanlah sekadar mencedok sedikit2 sahaja.. jika hendak dikira ilmu Alllah s.w.t tidak akan dapat ditulis oleh tujuh lautan sekalipun.

saya sebagai orang yang sgt merendah diri menasihatkan orang2 islam agar bersama2 lah kita kembali pangkal jalan..iaitu apa yang saya maksudkan adalah ajaran islam yang sebenar.
apakah sebenarnya yang di maksudkan islam hadari jika pemimpin sendiri tidak menunjukkan sifat kepimpinan islam yang sebenar..terasa berdosa diri ini jika hanya membiarkan sahaja kemungkaran2 terus berlaku...kembalilah kita kepada ajaran islam yang sebenar.

Saturday, January 10, 2009

Friday, June 6, 2008

SABAR ITU LEBIH BAIK....

Kesabaran….
Aku bukanlah seorang yang sempurna…
Bukanlah secantik bulan mengambang,
Dari jauh cantik dipandang dari dekat banyak lubang2…

Aku adalah aku seadanya…
Sukar membuka cerita tentang hati dan perasaan..
Sering memendam rasa…
Walaupun hati meronta ingin meluahkan…
Mungkin kesabaran yang membuatku masih bertahan….
Kerana sabar itu separuh daripada iman…

Entah kenapa terasa ingin membenci seseorang…
Tapi bila berdepan merasa seperti terlalu kesian…
Aku tahu…..
Walaupun lemah tapi tidak mudah dipersendakan…

Sabar ini temanku…
Menjauhkan diri dari kelukaan itu mungkin terapi buatku..
Selain berdoa dan sentiasa ingat kepada-Mu Tuhanku…
Semoga jalan ini menjadi lurus dengan adanya sabar dihatiku..
_Original_By_Handumi

Monday, April 14, 2008

ilmu itu penyuluh hidup..


!lmu yang k!ta peroleh! sepanjang perjalanan h!dup !n! adalah !lmu yang sangat berguna..

j!ka t!dak d!gunakan waktusekarang mungk!n !a berguna pada waktu akan datang.

menuntut !lmu !tu adalah waj!b dan penyuluh bag! manus!a,

!lmu terbahag! kepada fardu a!n, fardu k!fayah dan !lmu sunat.

Jad! t!dak ada !st!lah rug! dalam mencar! !lmu dun!a dan akh!rat.

semoga k!ta mendapat manfaat dengan !lmu yang k!ta m!l!k!.

THE SKYSCRAPER

DIPAGI NAN INDAH...
KLCC DISEBALIK AWAN

THE SPILLWAYS


THIS'S PICTURE OF SPILLWAYS AT HULU SUNGAI SELANGOR DAM, KUALA KUBU BARU. ON THE WAY TO FRASER HILLS FROM SELANGOR.

My Lovely Sister and Brother


PAGI YANG INDAH DI TAMAN YANG INDAH..

THAT'S ALL JOKES!!!

1. At the movies: When you meet acquaintances/friends..
Stupid Question:- Hey, what are you doing here?
Answer:- Dont u know, I sell tickets in black over here..

2. In the bus: A heavy lady wearing pointed high-heeled shoes steps on your feet...
Stupid Question:- Sorry, did that hurt?
Answer:- No, not at all, I'm on local anesthesia.....why don't you try again.

3. At a funeral: One of the teary-eyed people ask...
Stupid Question:- Why, why him, of all people.
Answer:-Why? Would it rather have been you?

4. At a restaurant: When you ask the waiter
Stupid Question:-Is the "Butter Paneer Masala" dish good??
Answer:- No, its terrible and made of adulterated cement. We occassionaly also spit in it.

5. At a family get-together: When some distantaunt meets you after years...
Stupid Question:- Munna, Chickoo, you've become so big.
Answer:- Well you haven't particularly shrunk yourself.

6. When a friend announces her wedding, and youask...
Stupid Question:- Is the guy you're marrying good?
Answer:- No,he's a miserable wife-beating , insensitivelout...it's just the money.

7. When you get woken up at midnight by a phonecall...
Stupid Question:- Sorry. were you sleeping?
Answer:- No. I was doing research on whether the Zulutribes in Africa marry or not. You thought I wassleeping....you dumb witted moron.

8. When you see a friend/colleague with evidentlyshorter hair...
Stupid Question:- Hey have you had a haircut?
Answer:- No, its autumn and I'm shedding......

9. At the dentist when he's sticking pointed objects in your mouth...
Stupid Question:- Tell me if it hurts?
Answer:- No it wont. It will just bleed.

10. You are smoking a cigarette and a cute woman asks...
Stupid Question:- Oh, so you smoke.
Answer:- Gosh, it's a miracle .......it was a piece of chalkand now it's in flames!!

R!DSECT !TU BOLEH MEMBUNUH...

huh!!! sengal betul la saper yang sembur r!dsect td..menguj! kesabaranku aje.
tgh sdp2 study t!ba2 ader bau r!dsect yang kuat menusuk h!dungku..
tak tau hormat roomate betul la...
nak jer aku bag! tau kat D!A "kalau nak sembur ridsect tu sembur la waktu xder orang dalam b!l!k!!!" tapi tak sampai hat!..kang mood nak study f!nal tukar jad! gaduh pulak.
Soo... aku Keluar b!l!k tad! ambik udara segar.
tau tak R!dsect tu boleh mebunuh dalam senyap..
dah la sembur t!me orang rama! dlm b!l!k..
mcm x pernah belajar nak guna penyembur serangga jer..
jangan la sampa! memudaratkan orang la!n.
orang la!n pun ader kom!tmen la!n yang perlu d!selesa!kan..
KEPADA YANG TERKENA BATANG HIDUNG TU SORRY TO SAY BUT IT'S FOR OUR SAFETY & BETTER HEALTH..SAFE OUR WORLD!!!

Assalamualaikum...